იცით, რა პარამეტრები უნდა გაითვალისწინოთ ონკანის შეძენისას? |
იცით, რა პარამეტრები უნდა გაითვალისწინოთ ონკანის შეძენისას? |
მართალია, ამბობენ, ყველაფერი მარტივი გენიალურიაო და ალბათ, ასეცაა, თუმცა, ისიც ფაქტია, რომ რაც უფრო მარტივია საქმე, მით უფრო რთულია ხოლმე გადაწყვეტილების მიღება. აი, მაგალითად, რა უნდა იყოს ონკანის შეძენაზე მარტივი, ხომ? მიდი, გადაიხადე ფული, შემდეგ დაბრუნდი სახლში, დაამონტაჟე და ეგ არის... სულაც არ არის ასე იოლად ყველაფერი, რადგან როცა ონკანი გვჭირდება, საკმაოდ ბევრი პარამეტრია გასათვალისწინებელი და ქვემოთ სწორედ ამაზე საუბარს ვაპირებთ.
1. შეისწავლეთ პროდუქტის გარეგნობა: მასალა, სახელურისა და კორპუსის ზედაპირი;
2. შეარჩიეთ ქრომირებული ნაწარმი, რომელიც დამზადებულია თითბერისგან ან უჟანგავი ფოლადისგან;
3. ყურადღება მიაქციეთ წონას. მსუბუქი ხარისხისა და საიმედოობის მანიშნებელი არ არის;
4. შეარჩიეთ ონკანი აერატორით. ბევრად უფრო ეკონომიურია და წყლის ნაკადით უკმაყოფილოც არასოდეს იქნებით;
5. უნდა იცოდეთ, ონკანები კარტრიჯით არის, თუ სხვა რამით, რადგან თუ დაზიანდა, მხოლოდ შიდა ელემენტს გამოცვლით და არა მთელ ონკანს;
6. რაც უფრო მეტი დამატებითი დეტალისგან შედგება ონკანი, მით უფრო დიდხანს შეძლებთ მის გამოყენებას. ასეთი დეტალებია, მაგალითად, კარტრიჯი, გადამყვანი, დამატებითი შლანგი, დეკორის ელემენტები და ასე შემდეგ;
7. გაითვალისწინეთ ისეთი მომენტებიც, როგორიცაა მარტივი მონტაჟი, რეჟიმების ქონა (როცა სააბაზანოს ონკანს ყიდულობთ).
დიდი ალბათობით, გეცოდინებათ, მით უმეტეს, თუ ხელოსანი ხართ, თუმცა, ისეთი ადამიანიც ბევრია, არ ეცოდინება, როგორი შეიძლება იყოს ონკანი. რა თქმა უნდა, ამ გვერდს არც ამ საკითხს ავუვლით - შემრევი ონკანები არაერთი ნიშნით კლასიფიცირდება: მონტაჟის ადგილი (სააბაზანო, სამზარეულო), გამოყენების ტიპი (აბაზანისთვის, ნიჟარისთვის, სამზარეულოსთვის, ბიდესთვის). ასევე, კლასიფიკაციისას გამოიყენება მართვის მექანიზმების განსაზღვრაც: სენსორული, მექანიკური, თერმოსტატიკური.
კონკრეტულ მოდელებს შორის არსებული სხვაობის მიუხედავად, ყველა ონკანს საერთო კონსტრუქციული ელემენტები აქვს:
კიდევ ერთი კრიტერიუმი, რომლის მიხედვითაც ონკანები იყოფა, მათი მონტაჟის სქემაა. ამის გათვალისწინებით ხდება ონკანის მონტაჟი:
სანამ ონკანს შეარჩევთ, გაითვალისწინეთ, რომ რომ მისი ფუნქციები მოიცავს არა მხოლოდ ჭურჭლის, არამედ ხილის, ბოსტნეულის და სხვა საკვები პროდუქტების რეცხვას, ამდენად, ონკანის ზომაც შესაბამისი უნდა იყოს იმისათვის, რომ ნიჟარაში დიდი ზომის ჭურჭელი ან საკვები მოათავსოთ;
დღესდღეობით, დიდი პოპულარობით სარგებლობს სამზარეულოს ონკანები გამოსაწევ-შესაწევი შლანგითა და ზამბარის საკიდებით. მნიშვნელოვანია, რომ ონკანისა და ნიჟარის ზომები ერთმანეთს შეესაბამებოდეს;
სამზარეულოს ონკანი აბაზანის ონკანისგან ფორმითა და ჭავლის ზომებით განსხვავდება. არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ სამზარეულოს ონკანის ჭავლი აუცილებლად ნიჟარის ცენტრისკენ უნდა იყოს მიმართული, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ჭურჭლის რეცხვა ძალიან რთული იქნება. თუ აირჩევთ ზედმეტად მაღალ ონკანს, შხეფები შეგაწუხებთ, დაბალი ონკანი კი დიდი ქვაბების რეცხვას გაართულებს;